13 maj 2022
19:00

Vara SK

En riktig krigarseger och tredje raka!

På förhand en riktigt svår bortamatch. Ardala är ett lag som vi haft svårt för de senaste säsongerna och mig veterligen ingen seger på bortaplan, kanske någonsin. Hade någon sagt oavgjort så hade jag nästan kunnat ta det på förhand.

När vi kom fram blev det tydligt att det skulle bli svårt att få till något ordnat spel då gräsmattan var väldigt ojämn. Skara kommun arbetar väl inte jättehårt med gräsplanerna inför säsongsstart. Det gällde att redan från början anpassa sig efter att det var svårspelat helt enkelt och inte låta det påverka oss. Vi åkte till Ardala utan skadade Pierre Karlsson och Hugo Andersson och detta medförde att två spelare fick göra sin debut från start i matchen. Erik Delin och Albin Brooks fick äran att ersätta och gjorde det bra. Delin spelade hela matchen och Brooks spelade hela första halvlek.
Matchen startade ungefär som vi förutspådde, Ardala började ganska lågt och väntade på våra misstag, för att snabbt ställa om. Vi försökte hitta upp och spela igenom Ardala och det bästa situationerna skapade vi nog på när vi kom runt på kanterna och försökte med inspel. Ju längre matchen led desto mer kom Ardala upp i planen och etablerade spel på vår planhalva utan att det hände jättemycket. Ardala lyfte gärna in sina frisparkar mot mål och testade därigenom vårt försvar i luftspelet, vilket vi klarade med bravur. Firma Dahlberg och Ludde tog bort det mesta eller så rann bollen ner till Mike. Framåt så hotade Oliver och Brooks en del i djupled men det var på inspelen från kanterna det blev lurigt.Aronsson, som flyttat ner ett hack i planen i den här matchen fick ett jätteläge men fick inte till avslutet och det räddades av målvakten. Vi tycker att vi använde de förutsättningar som fanns och första halvlek präglades av kamp, förlupna bollar och en del andrabollar som kunde bli farliga. Ardala var som farligast när deras duktiga innermittfältare fick stå opressat och slå avgörande bollar bakom vår backlinje, det blev en del situationer som kunde blivit farliga.
Vid ett tillfälle renderade en dålig passning i de bakre leden till ett nästan fritt läge men Ludde löpte snabbt ikapp och glidtacklade bort bollen. Mike var ute och skar av en boll som deras anfallare var ytterst nära att slänga sig fram och nå. De hade också några hörnor som studsade omkring i vårt straffområde.
I halvlek hade man känslan av att första målet kan vinna detta, då det var svårt helt enkelt att komma fram. I andra halvlek fick Oliver Stensson komma in och även han gör debut i seriespel, kul. Han gör det också väldigt bra ute till vänster och hittar direkt upp med fina inspel till Varaspelare som blev rättvända och kunde börja hota.
Kändes som att vi blev farligare i andra halvlek och att Ardalaspelare tröttnade mer och mer. Ardala gick på chans och försökte när de kunde gå rätt mot vårt mål. De skapade en del hörnor och hade också en bra frispark som Mike räddade först och sedan boxade bort inspelet. Ardala ropade också på straff i en situation men domaren ansåg att kontakten var så liten att det inte skulle rendera i något.
Kändes som att vi kom närmare och närmare deras mål ju längre tiden gick och nollan skulle spräckas när det endast var ett fåtal minuter kvar. Oliver Strömfelt blev halvt frispelad till vänster i straffområdet och vände inåt och såg Timmie komma i öppet läge. Han spelade bollen vidare till Timmie som tog emot och placerade in 1-0 med en fin höger bredsida, högt upp i målet på höger sida om målvakten. Mycket fint och också bra att forwards gör mål igen i en såhär tät match.
De sista minutrarna kändes väldigt långa och blev ännu längre när Dahlberg fick utgå efter en smäll på foten. Vi fick jättelägen att sätta 2 och 3 mål men det var förlösande när domaren blåste av. Ardala skapade inget av värde för kvittering och de tre poängen var i säker hamn!
Jättekul att vinna, hålla nollan, att se hur vi jobbar som lag, vi kämpar och ger allt. Riktigt bra gjort. Det är klart att Ardala kanske har en tunn trupp men de spelare de har, har ju oerhört mycket mer rutin och erfarenhet av spel i div 4 och högre än vår unga trupp. Vi lär oss av detta och tar steg hela tiden. Vi har sagt att vi ska vara bättre i omgång 22 än omgång 1 och det börjar arta sig.
Tänk också på att vi möte två mycket formstarka lag i Skara och Sil i första matcherna, där vi faktiskt inte var jättelångt ifrån poäng. Ödmjukt arbete i nästa vecka så ska vi se vad vi kan åstadkomma i nästa match hemma mot Götene. Två lag som verkar vara i bra form och vi lyckades slå dem i träningsmatch i våras medan dom slog oss i höstas i serien.